VERS GEKWEEKTE GROENTE UIT
onze moestuin.
Al sinds 2013 zijn we “op t Sweeltje” in Montfort bezig met het telen van onze eigen groenten.
Wat begon als experiment is ondertussen uitgegroeid tot een serieuze moestuin waar het grootste gedeelte van onze groenten vandaan komen.
Onze tuinman zorgt er 5 dagen in de week voor dat we de beste en meest verse ingrediënten kunnen gebruiken voor onze gerechten. Producten waarvan een overvloed ontstaat in het groeiseizoen worden door ons gepekeld, gedroogd en ingemaakt om in het winterseizoen te kunnen gebruiken.


HYPERLOKAAL & DAGELIJKS GEOOGST UIT
onze pluktuin.


Naast het vakwerkhuisje kun je onze pluktuin vinden.
Hier zijn we in 2021 gestart met het telen van hyperlokale bloemen, kruiden en een klein gedeelte van onze groenten. Deze worden dagelijks geoogst om onze gerechten nog meer geur en kleur te bieden.
Al het groen “afval” uit onze keuken komt hier in grote compostbakken terecht die we weer gebruiken om de tuin te voeden. Zo kunnen we op kleine schaal circulair werken.