Type and press Enter.

moestuin

VERS GEKWEEKTE GROENTE UIT

onze moestuin.

Al sinds 2013 zijn we “op t Sweeltje” in Montfort bezig met het telen van onze eigen groenten.

Wat begon als experiment is ondertussen uitgegroeid tot een serieuze moestuin waar het grootste gedeelte van onze groenten vandaan komen.

Onze tuinman zorgt er 5 dagen in de week voor dat we de beste en meest verse ingrediënten kunnen gebruiken voor onze gerechten. Spullen wat in het groeiseizoen in overvloed is, doen we pekelen, drogen en inmaken om in het winterseizoen alsnog te kunnen gebruiken.

moestuin
HYPERLOKAAL & DAGELIJKS GEOOGST UIT

onze pluktuin.

Naast het vakwerkhuisje kun je onze pluktuin vinden.

Hier zijn we in 2021 gestart met het telen van hyperlokale bloemen, kruiden en een klein gedeelte van onze groenten. Deze worden dagelijks geoogst om onze gerechten nog meer geur en kleur te bieden.

Al het groen “afval” uit onze keuken komt hier in grote compostbakken terecht die we weer gebruiken om de tuin te voeden. Zo kunnen we op kleine schaal circulair werken.